Kort interview New Business Radio met Simon Besteman bij Cloud Expo

Simon werd tijdens de CloudExpo eerder deze maand geïnterviewd door New Business Radio over de rol van de Dutch Cloud Community, trends voor 2023 en het NK Serverwerpen. Je kunt het fragment hieronder beluisteren:

Bron: Soundcloud (vanaf 7:02)

Transcript:

Ron (New Business Radio):

Ik ga heel snel naar de andere kant van de hal, daar is Richard bij de Dutch Cloud Community.

Richard (New Business Radio):

Ja Ron, ik zit bij de Dutch Cloud Community, dat is de brancheorganisatie voor hosting, cloud en VoIP en managed services providers, past ook allemaal net op een kaartje, in de Nederlandse markt. Ik sta hier met Simon Besteman, dat is dat is gewoon de Dutch Cloud Community. Ja dit is jouw feestje wel een beetje toch Simon?

Simon (Dutch Cloud Community):

Ja, we zijn hier gekomen omdat, dit is echt een gelegenheid waar heel veel van onze leden, maar ook heel veel van onze partners aanwezig zijn. Dit is voor iedereen de gelegenheid om elkaar te zien en dit is voor onze leden ook weer de gelegenheid om met ons gesprek aan te gaan. Wat we komen aan ‘t eind van ‘t jaar, dus ook om ons te vragen van, wat kunnen wij dan weer voor jullie doen in 2023? Wat zijn jullie prioriteiten, waar moeten we naartoe?

Richard:

En wat zijn volgens jou in 2023 de prioriteiten? Waar gaan de trends heen?

Simon:

Ja weet je, heel lang was de Cloud sector een hele ongereguleerde jonge industrie. We werden een beetje met rust gelaten en we worden nu geleidelijk aan een industrie die even gereguleerd is als de telecomsector, dus er komt gewoon een stortvloed van regulering op ons af. Vanuit Brussel, vanuit Den Haag. In Nederland zijn we natuurlijk een MKB wereldje. Dus we hebben niet partijen die zo groot zijn dat ze hun eigen lobbyisten en dat soort dingen hebben. Dus wij moeten gewoon bij elkaar komen om onze stem te laten horen.

Richard:

En die verbindende kracht, dat is dan de Dutch Cloud Community.

Simon:

Dat is de één van de belangrijkste rollen van de branchevereniging. Dat je ervoor zorgt dat je namens iedereen gewoon je stem kunt laten horen en in ieder geval kunt proberen te voorkomen dat er vanuit de bureaucratie besluiten genomen worden waarmee met één pennestreek eigenlijk meteen 40% van de markt weg is.

Richard:

En waar zij eigenlijk niet zoveel kennis van zaken hebben. Hé maar dat klinkt allemaal heel erg georganiseerd. Maar dan draait hier een video achter en daar ken ik jullie ook van. Jullie hebben altijd een hele waanzinnige barbecue. En weet je wat ze daar doen Ron? Heel erg cloud wise, daar gooien ze met servers. Ze hebben de Nederlandse Kampioenschappen Serverwerpen.

Simon:

Dat is echt één van de leukste momenten van ‘t jaar. Al die techneuten die een jaar lang bezig zijn met goed voor die servers zorgen, dat ze op temperatuur zijn, dat ze niet te stoffig geworden, dat alles goed draait. Die mogen één keer per jaar helemaal los gaan op die servers, helemaal kapot smijten.

Ron:

Wat weegt zo’n gemiddelde server eigenlijk?

Simon:

Ongeveer twaalf kilo.

Richard:

Hoe ver denk jij dat je een server zou kunnen gooien Ron?

Ron:

Nou een meter of 10-15.

Richard:

Ron denkt dat ie een meter of tien gaat halen, is dat haalbaar?

Simon:

Het wereldrecord zit op bijna zeventien meter. Maar wat leuk is: vorig jaar hebben we de sterkste man van Nederland gevraagd om de eerste server te werpen en die was natuurlijk berensterk hè. Maar die gooide het helemaal niet zo ver. Want uiteindelijk, om een server te gooien, moet je kracht hebben, maar moet je ook een hele subtiele techniek hebben. Je moet zo’n server als het ware laten glijden door de lucht, dus daar komt heel veel aerodynamica bij kijken.

Ron:

Weet je, ik heb een soort formule, vandaar dat ik met die tien meter kom. Heel korte uitleg. Wil je hem horen?

Richard:

Ja, doe maar.

Ron:

In het zwembad gooi ik mijn zoontje van twintig kilo vier meter ver. Nou dan moet tien ook wel lukken.

Richard:

Hij gooit in het zwembad zijn zoontje vier meter verder. Dus dan moet zo’n server ook wel lukken zegt ie. Hé maar de volgende keer Simon, als we hier zijn: Dan moet je gewoon een langer baantje nemen, dan vraag je gewoon een pad en dan gaan we gewoon hier binnen ook. Doen we de winter kampioenschappen.

Simon:

Ik vind dat een super idee. Volgend jaar bij de CloudExpo hebben we een indoor Serverwerpen winterkampioenschap.

Richard:

Ik vind m leuk. Simon, ik zie jou snel weer. Ik ga weer aan de wandel Ron.

Bron Mediapartner: Dutch Cloud Community