Cloud Expo 2023 in Expo Houten flink uitgebreid

ITchannelPro:

De markt kan zich ook dit jaar weer verheugen op een editie van Cloud Expo; na het succes van vorig jaar kon dat ook niet uitblijven. Jeroen de Kam (eventmanager) en Marc Verhoeven (marketingmanager) van Arrow Nederland delen hun enthousiasme en geven hun relaas over de achtergronden, opties en kansen van het evenement. Cloud Expo is op 6 en 7 december in de Expo Houten.

CloudExpo2022“We hebben de Cloud Expo georganiseerd met het idee om het anders te doen”, zegt Marc. “Dus ruimere stands en een open karakter, zodat iedere exposant het maximale uit de expositie kan halen. Daarbij zijn de kosten voor de exposanten flink lager dan bij andere beurzen. Ook hebben we veel energie gestopt in de aanloop naar de Cloud Expo, bijvoorbeeld met de Beach Party, en nu in aanloop naar de beurs zelf onder andere met advertenties op de reclamemasten langs de snelwegen. Bezoekers van de nieuwe beurs ervaren bij binnenkomst gelijk een prettige ambiance.”

Jeroen vult aan: “Een nieuwe beurs, een nieuw bezoekersprofiel en voor ons veel nieuwe exposanten. Dat was spannend toen we vorig jaar de beurs voor het eerst organiseerden, maar tegelijkertijd wisten we waar we aan begonnen en hoe graag we het succesvol wilden laten zijn, dat is gelukt. Reden om ook dit jaar vol vertrouwen door te gaan.”

Marc en Jeroen zijn duidelijk. “We kennen de markt beter dan gevestigde beursorganisaties. We organiseren de expo als een onafhankelijke beurs. Met Arrow zijn we daarnaast een gewone exposant, net als de anderen.”

Waarom Cloud Expo?

De cloud maakt een prominent deel uit van de hedendaagse IT-strategie, maar wat houdt dit in voor jouw organisatie? Veel bedrijven kennen het woord cloud, maar weten vaak nog niet waar het hun bedrijfsprocessen kan verbeteren en vereenvoudigen. Heldere voorbeelden kunnen daarbij helpen. Marc: “Uiteraard hebben we een pakkend programma samengesteld om de voordelen van cloud helder te maken. Er wordt gezocht naar een interessante spreker die tijdens de lunchpauze, als alle theaters dicht zijn, een pakkende presentatie houdt. Er kan nog niet onthuld worden wie die sessie zal verzorgen, maar dat F1 centraal zal staan is helder. F1-teams zijn grootverbruikers van cloudoplossingen. Meerdere exposanten hebben ook een binding met de verschillende F1-teams, zoals Arrow met het raceteam van McLaren. Dat zal in de pitstraat die we inrichten te merken zijn. De verschillende uitingen markeren de ingang van het F1-theater.”

Ook voor de exposanten is het evenement aantrekkelijk. Nadrukkelijk richt men zich niet op het channel, maar op de partners die direct met klanten samenwerken. Daar moet immers een relatie ontstaan. De app rond de Expo is de heilige graal die klanten gebruiken om zich te registreren en een plan voor het bezoek te maken. Daarbij komt algemene informatie vrij die de organisatie kan gebruiken om het concept te verfijnen. Exposanten die bezoekers uitnodigen voor een event in het theater kunnen in de app de registratie regelen. Alle informatie die daaruit voortkomt is voor de exposant.

“Ter ondersteuning van het cloud-concept hebben we in de Cloud Theaters gedurende de hele dag diverse kennissessies van onder andere Microsoft, IBM Cloud en Amazon”, vult Jeroen aan. Een slimme verdeling van stands en presentaties bevordert de mobiliteit van de bezoekers.

Hoe, wat, waar

Cloud Expo vindt plaats op 6 en 7 december in de goed bereikbare Expo Houten. Er is ruime en gratis parkeergelegenheid op locatie, en een goede OV-verbinding vanaf Utrecht Centraal. De entree is gratis, maar bezoekers worden verzocht zich vooraf te registreren op de website van Cloud Expo. Voor een hapje en een drankje wordt door de organisatie en exposanten gezorgd. Vorig jaar trok het evenement 3.000 bezoekers in twee hallen. Dit jaar wordt opgeschaald naar vier hallen, en flink meer bezoekers.

Jeroen: “We maken het de exposanten eenvoudig om professioneel voor de dag te komen. Iedereen maakt gebruik van een uniform design van de stand, kan zijn eigen achterwand en vloerbedekking kiezen en alles aanvullen met extra functies, zoals een barista.”

Deelnemen aan de Cloud Expo? Neem contact op met Jeroen de Kam via jeroen@cloudexpo.nl, bel 06 302 272 01 of ga naar www.cloudexpo.nl.

Cloud-thema’s

Tijdens Cloud Expo 2023 is aandacht voor alle ins en outs van de cloud en de mogelijkheden om IT te vereenvoudigen. De belangrijkste aandachtspunten die tijdens de beurs in de schijnwerpers staan:

  • Cloud
  • Cyber Security
  • Big Data
  • Workplace
  • Sustainability
  • New Tech & IoT
  • Artificial Intelligence
  • Connectivity
  • Unified Communications
  • No-Code / Low-Code

Cloud Expo heeft dus voor iedereen iets interessants in petto.
dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine 2023-04

Bron Mediapartner: ITchannelPro