ITchannel Pro: Eerste indruk CloudExpo 2022

Ook vandaag, donderdag 8 december, is er nog de hele dag de CloudExpo in Houten. Gisteren om 09:30 ging deze tweedaagse beurs van start. Dit is eerste indruk van de eerste uren op die eerste dag.

cloudexpoDrukte buiten en binnen

Een heel duidelijke indicatie dat deze beurs een gevoelige snaar raakt blijkt al bij het naderen van het gebouw in Houten. Er is redelijk veel verkeer dat naar het gebouw. Minder dan een uur na de opening zijn al de eerste parkeerplaatsen vol. Wanneer viel het voor het laatst op dat een vergelijkbare beurs zoveel bezoek trok?

Bij binnenkomst is duidelijk dat de volle parkeerplaatsen echt door de CloudExpo komt en niet door een ander event in de buurt. De hal is aan het begin redelijk goed gevuld. Daar staan natuurlijk ook een paar echte stands die de aandacht trekken. Daar zijn verder de eerste rijen voor de koffie zichtbaar. Het duurt even eer de file direct achter de entree oplost. Men gaat, al dan niet met koffie in de hand, op zoek naar de ruimtes waar talks worden gehouden of slentert gewoon over de beurs.

 

 

cloudexpo impressie 2022

Zin in

De standhouders hebben er duidelijk in. In tegenstelling tot een event dat recent in Utrecht werd gehouden was er ook duidelijk niet bezuinigd op goodies. Dat viel echt heel erg op. Wat niet opviel waren lege ruimtes omdat standhouders lastminute verstek laten gaan. Zoiets is al jaren schering en inslag op beurzen, maar in Houten is dat zo te zien niet het geval.

CloudExpo is geen beurs met honderden stands en tientallen nieuwe bedrijfjes die vechten om aandacht. Het is met 70 verhuurde stands goed gevuld en nog steeds overzichtelijk. Veel bekende namen, maar ook wat nieuwe toetreders. Dat levert een goede mix. Het zou zo maar kunnen dat deze formule, gedragen door Arrow, uitgangspunt voor meer event in de de komende jaren gaat worden. En laten we wel, de levensvatbaarheid van de ouderwetse grote beurzen met weinig focus op de inhoud ziet het er niet goed uit. En tenslotte nog dit: CloudExpo is een beurs met aandacht voor wat bijna iedere bezoeker heel belangrijk vindt: de koffie.

CloudExpo is vandaag nog tot 17:00 open voor het publiek

Bron Mediapartner: ITchannel Pro