Hitachi Vantara

Bezoek Hitachi Vantara op Cloud Expo 2023

Hitachi Vantara, de nieuwste duurzame datacompany met 110 jaar ervaring.

Duurzaamheid is geen voorbijgaande hype. Een noodzakelijk en blijvend aandachtspunt voor ons en de generaties na ons. Vanuit de IT kunnen we ons steentje bijdragen: Datacenters zijn wereldwijd verantwoordelijk voor ongeveer 4% van alle broeikasgasemissies. Hitachi Vantara biedt zowel diensten voor een duurzaam datacenter als een milieuvriendelijk en CFP gecertificeerd storageportfolio.

Deze focus van Hitachi Vantara op duurzaamheid heeft al in 2013 geleid tot het eerste energie neutrale distributiecenter in Nederland. We ontwikkelen daarnaast intelligente dataplatforms, hybride cloudinfrastructuren en hebben jarenlange ervaring in het moderniseren en verduurzamen van het datacenter. Daarbij transformeren we tegelijkertijd datarijke bedrijven naar datagestuurde organisaties.

Als voorbeeld: voor elke generatie storage oplossingen heeft Hitachi Vantara de CO2 uitstoot per Terabyte met 30-40% gereduceerd. Daarnaast is vermindering van elektriciteitsverbruik met 65% haalbaar.

Hitachi Vantara is onderdeel van de Hitachi Group, die sinds 1910  als missie heeft om het leven van mensen te verbeteren door middel van technologie. Van transport, energie tot mobiliteitsoplossingen: Hitachi richt zich op sectoren die een groteimpact hebben op onze toekomst. We maken gebruik van Hitachi’s wereldwijde netwerk van partners om digitale, groene en innovatieve oplossingen met impact te creëren.

Toegepaste Sustainability

6 december
Picture of Frank Fijneman
Frank Fijneman

Sustainable Datacenter Solution Advisor

Toegepaste Sustainability

7 december
Picture of Frank Fijneman
Frank Fijneman

Sustainable Datacenter Solution Advisor